Træningsbælte – Hurtig genvej til mere styrke

Mange har sikkert set de store fyre i træningscenteret gå rundt med deres træningsbælte på og overvejet hvorfor de egentlig gør dette, og om det er noget man virkelig har behov for. Vi vil i denne artikel fortælle hvad man kan bruge et træningsbælte til, og hvordan det skal bruges. Vi ser desværre alt for ofte at folk bruger dem forkert, så de er uden nytte og effekt, men de ser da selvfølgelig smarte ud mens de går rundt med dem i fitnesscenteret. træningsbælte

Træningsbælter kom frem i 1940-1950 så der er ikke noget at sige til at folk i dag helt har glemt hvorfor og hvordan de skal bruges.

Hvorfor skal du bruge et træningsbælte?

* Træningsbælter kan give dig mere styrke i de store øvelser (F.eks. squat og dødløft) der gør brug af de nedre rygmuskler. Dette er den vigtigste grund til at bruge et trænings bælte!

* Træningsbælter KAN være med til at forebygge skader hvis de bruges korrekt. Det gør de desværre ofte ikke, og derved øges risikoen faktisk for skader når man ikke bruger bæltet.

Hvornår skal du bruge træningsbælter?

Du skal ikke gå rundt med træningsbæltet gennem en hel træningssession. Det ser man desværre alt for mange der gør, men det viser de ikke har forstået hvad det hele går ud på og det ødelægger deres core styrke og stabilitet som er meget vigtig.

* Du skal kun bruge træningsbæltet når du skal til at udføre en øvelse som kræver dit maksimale (eller nær det maksimale). Der er ingen grund til at bruge et træningsbælte hvis du kører et sæt på 70% af din max for få gentagelser.

* Begynd først at bruge bælte når du har trænet i minimum 1-2 år. Det er vigtigt at du får opbygget dine core muskler før du begynder at bruge et styrkebælte.

Hvornår skal du aldrig bruge træningsbælte?

* Du skal aldrig bruge træningsbælte til øvelser hvor du sidder op eller ligger ned.

* Hvis du er atlet og ikke bruger træningsbælter i din sport så skal du heller ikke bruge et til styrketræningen

* Hvis du har problemer med forhøjet blodtryk skal du heller aldrig bruge et træningsbælte.

* Hvis du har problemer med ryggen skal du ikke bruge et bælte til at løfte mere. Det bedste vil være at undlade bælte og træne rygmuskulaturen op og lytte til kroppen.

Sådan bruger du dit trænings bælte korrekt

Når du har set denne video vil du nok konstatere at 95% af de folk der går rundt i dit fitnesscenter og bruger træningsbælter er nogle som ikke har sat sig ind i hvordan det skal bruges og egentlig gør det mest for syns skyld. Lad være med at være en af dem og brug kun trænings bælte når du ved at det er til gavn for din træning.

Hvis du gerne vil købe et træningsbælte / nyrebælte har vi i vores webshop udvalgt nogle af de bedste på markedet. Se og køb træningsbælte her.

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål