Tobak vs olivenolie – Fødevaredirektoratet vanvid

Fødevaredirektoratet kræver, at forbrugerne ikke udsættes for olivenolie, før den dokumenteret ikke indeholder over fem mg benz(a)pyren pr. kg. På grund af fare for kræft (Politikken. 2.9.).
En cigaret vejer et gram og afgiver op til 0,04 mg benz(a) pyren i røgen, hvilket svarer til 140 mg. pr. kg. tobak. Men selvom storrygeres dosis ofte er over 365 mg om året, skred Fødevaredirektoratet ikke ind over for tobakkens benz(a)pyren. Salg af cigaretter blev ikke standset. Tobaksindustrien blev ikke afkrævet, at indholdet af benz(a)pyren i tobak blev mindsket med en faktor ti, før salg var tilladt.

Tobak er årsag til over 3.000 tilfælde af lungekræft i Danmark om året. Som om det ikke var grund nok.

(getbig.dk bemærkning - Dette er endnu et eksempel på hvor dobbeltmoralske vores kære politikkere kan være. Man kan undre sig over hvad der gør at de ikke vil beskytte os kære dansker mod tobak når de vil beskytte os mod 100år gamle kosttilskud! Kosttilskud som mange gange har en bevist sundhedsskabende effekt bliver ulovliggjort eller underkastet den strenge lægemiddellov.... imens tjener staten masser af penge på afgifter ved salg af tobak.)

Finn Edler von Eyben, Gærdesmuttevej 30, Odense

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål