Tag mere protein og tab dig hurtigere

Tag mere protein og tab dig hurtigere

Et nyt forsøg offentliggjort i International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2008, 1-13 skulle være med til at sætte en stopper for diskussionerne om hvor vigtig protein indtaget er hvis man vil tabe sig.

I forsøget deltog 19 overvægtige mænd i 30 års alderen og de var inddelt i 2 grupper hvor den ene var på en kost med høj protein, og den anden var på lav protein diæt.

Høj protein gruppen havde følgende kalorie fordeling (30% protein, 40% kulhydrater og 30% fedt) mens lav protein gruppen havde (15% protein, 55% kulhydrater, 30% fedt).

Resultaterne fra dette forsøg

Der var ganske store forskelle mellem grupperne. Gruppen der var på høj protein diæt tabte sig dobbelt så meget i forhold til lav protein gruppen. Noget af dette var selvfølgelig væske, men hvis man ser på fedtmassen så tabte høj protein gruppen sig også væsentligt mere.

Vores Konklusion

Dette forsøg er mere dokumentation for at et højt protein indtag er vigtigt hvis du ønsker at forbrænde fedt. Protein giver en bedre mæthedsfølelse, bedre forbrænding og hjælper med at bevare muskelmassen. Nogle vil måske sige at det er kulhydraternes skyld, men der er altså ikke ret stor forskel så jeg tror ikke at dette har betydet det store.

Et andet lignende forsøg kan du læse om her

Protein diæt hjælper med vægttab

Forskernes konklusion

The high-protein diet produced a greater weight loss (8.39+/-1.2% versus 5.59+/-2.5%, P=0.012) than the control diet. Interestingly, an activation in the mitochondrial oxidation was found in the high-protein-fed group. This stimulation was positively correlated with the final resting energy expenditure and negatively associated with the final fat mass content.
Conclusion: Low-carbohydrate high-protein diets could involve specific changes in mitochondrial oxidation that could be related to a higher weight loss.

Hvis du ikke får nok protein gennem din normale kost kan du tage et protein tilskud

1 Comment

  1. hej jeg har et spørsmål jeg styrke træner 4 gange i ugen og vil til at kører noget cardio efter men jeg ligger i kalorie over skud og har masser fedt på maven som skal væk
    kan jeg godt det eller skal jeg ligge i kalorie underskud for at forbrænde det fedt jeg har på maven

    dennis

Skriv en kommentar / spørgsmål