Bliv slank med GI metoden!

Det som følger underneden er brudstykker fra Frederik Pauluns bog "Allt om Glykemiskt index" som kan købes i vores webshop. Det er langt fra det hele i dette kapitel 11 i bogen som er med her. Bogen er fyldt med referencer til forskning og er letlæselig.

Hvis du gerne vil have hjælp til slankekuren, så se vores store udvalg af slankeprodukter.

Mange som køber denne bog gør det for at lære hvordan GI metoden kan give en optimal fedtforbrænding og vægtnedgang. Med GI metoden kommer du til at være lige så mæt som altid, med den forandring at du automatisk kommer til at indtage mindre energi og at det biokemiske miljø i kroppen forandres sådan at fedtforbrændingen forbedres. Det er ikke svært at gå ned i vægt uden GI metoden, det er bare at spise mindre og røre sig mere. Desværre kan man jo bare ikke holde igen på spisningen i al evighed, og derfor ender du sikkert hurtigt tilbage på din gamle vægt. Du taber også for meget muskelmasse ved denne type kur.

Hvorfor taber man sig meget den første uge på en slankekur?

På en almindelig lav kalorie diæt taber du dig meget den første uge idet du taber store mængder glycogen. Dette energidepot indeholder meget vand, hvilket kan give et stort vægttab på kort tid. Men da det jo ikke har noget med kropsfedt at gøre tager du det hurtigt på igen når du går tilbage til normal spisning. Med GI metoden indser du at det er let at gå ned i vægt uden at spise mindre!

Nogle af Glykemisk Index metodens fordele

* Du taber kun minimal muskelmasse
* Vægttabet består primært af fedt
* Du kan spise dig mæt da de lav-glykemiske kulhydrater er mættende
* Du kan anvende metoden resten af dit liv uden besvær!

Med Gykemisk index metoden taber du ikke kropsfedt, man kan nærmere sige at du frisætter det ved at forandre det biokemiske miljø i kroppen så kroppen hellere vil bruge fedt som brændsel.

Mange laver store fejl i deres slankekur uden at vide det

Mange går og tror at de bliver slanke hvis de bare holder sig fra fedt. Imidlertid er det sådan at dette er en kæmpe fejl og de ofte ender med at proppe sig med masser af kulhydrater med højt GI. Læs mere i bogen om light produkternes farer, og hvorfor du ikke skal indtage for mange kulhydrater!

Hvordan øger Glykemisk Index metoden fedtforbrændingen?

Det glykemiske index er et direkte mål på hvor hurtigt blodsukkeret stiger efter et måltid, og dermed et indirekte mål på hvor meget insulin, der frigøres. Insulinet er nødvendigt, men i for store mængder er det fedtforbrændingens værste fjende. Som tidligere beskrevet i bogen bliver fedtforbrændingen bedre jo flere frie fedtsyrer du har i blodet. Det glykemiske index påvirker i høj grad hvor meget af dit kropsfedt som skal frigøres.
Et amerikansk studie viser at både mængden af kulhydrater og deres glykemiske index spiller en stor rolle for frisættelsen af frie fedtsyrer i forbindelse med et måltid (reference og referat af forskningen er i bogen). Resultatet af dette forsøg viste at du efter det lav glykemiske måltid stadig havde tilstrækkelig frie fedtsyrer i blodet til at få en effektiv fedtforbrænding. Modsat viste det også at de som trænede efter et måltid med høj GI ikke fik så meget ud af fedtforbrændingen da kroppen istedet anvendte glycogen depoterne.

Sænket GI + trænig = optimale resultater

Et dansk studie (reference og fyldig uddrag i bogen) viser at de som spiste mad med lavt GI (GI = 66) fik en øget fedtforbrænding i forhold til dem som spiste noget med højt GI (GI= 90). Det er vigtigt at træne og røre sig. Det spiller ingen rolle hvilken slags måde du rører dig på bare du bruger energi og kan lide det. En god ide er at gå en tur daglig på 60-90 min. Køb en god discman så føles turen ikke så lang.

Lavt GI giver større mæthed

Det giver næsten sig selv at fødevarer som tager lang tid at nedbryde i mave/tarm kanalen også giver en længerevarende mæthedsfornemmelse. Fødevarer med lavt GI gør det derfor nemmere at begrænse energiindtaget.
I et forskningsprojekt udført på mænd kunne man se en klar forbindelse mellem GI og energi indtag (reference i bogen). I studiet fik de måltider med enten høj, mellemhøjt eller lavt GI og de fik lov til at spise til de blev mætte. Energi indtaget var 50-80% højere når de spiste mad med mellem til højt GI fremfor Lavt GI måltidet. Hernæst kommer det noget om mæthedsindexet som er et index næsten ligesom GI.

Opsumering på kapitel 11 i bogen

* GI metoden gør det let at tabe sig
* GI metoden kan du anvende over lange perioder / flere år i modsætning til almindelige diæter
* Det er let at mislykkedes med en slankekur hvis man ikke kender til GI
* Kulhydrater er et dobbeltsværd som både hæmmer og stimulerer fedtforbrændingen
* Kulhydrater i blodet hæmmer fedtforbrændingen da det frigører insulin. Dette gælder specielt kulhydrater med højt GI. * Kulhydrater i musklerne stimulerer fedtforbrændingen da "fedtet brænder i kulhydraternes skær"
* En kost med få kulhydrater gør dig træt, døsig og det bliver surt at træne
* Fedtet er lagret som triglycerider i fedtceller under huden og omkring organer
* Fedtindlagringen i fedtcellerne styres af enzymet LPL, som aktiveres af insulin
* Træn samtidig med du spiser en kost med lavt GI for optimale resultater
* Kulhydrater bliver som udgangspunkt ikke til fedt i din krop, men et højt GI kan stimulere denne forvandling
* Mad med lavt GI giver god mæthed
* Mad med højt GI giver automatisk mere energi hvis man skal spise sig mæt
* Sateity index er et mål på hvor mæt man bliver af en 240kcal protein af forskellige fødevarer.

Denne artikel er skrevet som en meget lille forsmag på hvad bogen har at byde på. Den er proppet med gode referencer til videnskabelige studier og har masser af mad forslag og liste over GI og SI mv. Virkelig en god bog for dem som vil vide mere om Glykemisk index. Der er fx. også et kapitel om hvordan du bruiger det til at opnå større udholdenhed etc.

Uddrag fra "alt om Glykemiskt index"

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål