Tag Proteinpulver og kreatin Inden træning – Læs hvorfor!

Timing er vigtig når det gælder indtagelsen af proteinpulver og kreatin.

Nyt forsøg med Kreatin og whey proteinpulver viser at man får større muskelforøgelse og styrke ved at tage det lige inden træning i stedet for noget andet tidspunkt på dagen.

Forsøget gik ud på at voksne mænd deltog i et 10 ugers overvåget styrke træningsprogram mens de indtog kosttilskud. De frivillige var delt op i 2 grupper hvoraf den ene gruppe tog kreatin og proteinpulver lige inden træning mens den anden gruppe tog det på andre tidspunkter af dagen.

Forskerne fandt frem til at deltagerne som tog kreatin og proteinpulver direkte inden træning fik væsentligt mere styrke og fedt fri muskelforøgelse sammenlignet med kontrol gruppen. Dette blev også bekræftet helt ned på celle niveau.

Forskerne bag siger at dette er det første forsøg, der beviser en effekt ved at tage kreatin og proteinpulver lige inden træning i stedet for bare spredt hen over dagen.

Forsøget blev første gang præsenteret d. 15 August på Fresh Science og blev offentliggjort i November udgaven af Medicine & Science in Sports & Exercise.

GETBIG.DK KONKLUDERER: Der er ikke det helt vildt nye i dette forksningsresultat da det længe har været anerkendt og brugt at tage proteinpulver og kreatin lige inden træning og evt. også efter træning. Det der ville have været meget mere interessant havde været hvis man havde lavet forsøg hvor den ene gruppe fik det før træning, den anden gruppe efter træning, og eventuelt en 3. gruppe der fik halvdelen inden og halvdelen efter træning. Men det må vente til en anden god gang.

REFERENCE:
1: Med Sci Sports Exerc. 2006 Nov;38(11):1918-25.

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål