Ministepper hjælper med vægttab

Ministepper hjælper med vægttab

Det er ikke mange videnskabelige forsøg der er lavet med step maskiner da de fleste godt ved at man vil tabe sig hvis man forbrænder mere energi.

Mange kan godt lide at bruge en ministepper da den ikke fylder ret meget derhjemme og er nem at tage frem når man skal bruge den. Stepmaskinen kan typisk gemmes under sengen og så bare tages frem når man har tid og lyst til at forbrænde nogle ekstra kalorier. De fleste bruger deres mini stepper mens de ser fjernsyn i stuen i stedet for bare at sidde stille.

Et amerikansk forsøg (1) havde som formål at se på hvor meget kontor arbejdere kunne tabe sig ved at benytte en ministepper på arbejdspladsen i stedet for bare at sidde stille hele dagen.

Konklusionen blev at overvægtige kontor arbejdere kunne tabe op til 20 kg om året ved at gå på step maskinen i et tempo de selv valgte 2 timer dagligt i stedet for at sidde stille. De konkluderede endvidere at en kontor ministepper kunne være en god måde for de ansatte at få lidt ekstra motion og derved tabe fedt.

Det eneste ”men” der er ved dette forsøg er selvfølgelig at mange folk vil spise mere hvis de begynder at blive mere aktive. Beregningerne er lavet ud fra at alle forhold var konstante.

Dog må man erkende at en ministepper er en god måde at forbrænde kalorier på da det ikke kræver meget plads, og en stepmaskine er rimelig billig sammenlignet med andet træningsudstyr. En anden fordel er at man kan sætte step maskinen foran fjernsynet og se X-Factor mens man er aktiv.

Reference

Br J Sports Med. 2007 Dec;41(12):903-7. Epub 2007 May 18

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål