Koffein kan nedsætte smerter efter træning

En kop kaffe om morgenen gør mere end bare at få dig til at vågne. Et nyt videnskabelig studie viser at koffein kan betyde at du føler mindre smerte efter træning.

Georgia universitets forskere fandt ud af at koffein reducerede lår muskel smerter forårsaget ved cykel øvelser. Resultaterne er publiceret i august udgaven af "the Journal of Pain".

Hvorfor er muskler ømme under træning?

Forskerne lavede et studie hvor de ville finde ud af hvorfor muskler var ømme under træning. De fandt ud af at aspirin, som ellers ofte bliver brugt til at læge muskelsømhed, ikke kunne reducere ømhed forårsaget af hård træning.

"Muskel sammentrækninger producerer en masse biokemikalier som kan forårsage smerte/ømhed. Aspirin blokerer kun en af disse kemikalier," sagde Patrick O Connor, professor of exercise science på universitetets College of Education.

Det nye studie fandt ud af at en substans som generelt har et lidt dårligt ry kunne gøre hvad aspirin ikke var i stand til for at reducere muskel ømhed.

Selve studiet blev lavet med 16 ikke rygende unge mænd, der cyklede i 30 minutter to forskellige dage. Trænings intensiteten var den samme, og med vilje planlagt til at forårsage ømhed i lår musklerne på rytterne. Deltagerne tog enten en koffein pille eller en placebo pille 1 time inden træning.

Rytterne der fik en koffein pille havde betydeligt færre smerter i lår musklerne end dem der fik placebo.

I næste studie vil man prøve at finde ud af hvordan koffein hjælper folk med at få mindre smerter/ømhed.

Du kan også købe Guarana piller fra getbigs webshop som har et lovligt indhold af koffein.

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål