Hvornår skal man tage proteinpulver?

Mange spørger os hvornår er det bedst at tage protein. De fleste ved at man skal indtage ca. 2 g protein pr. kilo kropsvægt hver dag for at være sikker på at man får rigelig protein til sine muskler. Disse proteiner skal primært komme fra almindelig mad, så man skal kun bruge et protein tilskudhvis man ikke får nok protein gennem sin almindelige mad, eller ikke har mulighed for at få det så jævnt fordelt over dagen som er optimalt.

4 Vigtigste tidspunkter for protein indtagelse - Hvornår skal man tage proteinpulver

Der er 4 tidspunkter som vi betragter som de vigtigste når spørgsmålet lyder på hvornår man skal tage proteinpulver.

1.

Protein om morgenen når du vågner. Her anbefaler vi 1-2 scoop Whey Protein proteinpulver. Vi anbefaler Whey Protein (valle protein på dansk) da det er hurtigt optageligt og din krop har hurtigt brug for noget brændstof. I og for sig har du jo ikke fået mad i 8 timer, og derfor er det vigtigt at der hurtigt kommer protein og selvfølgelig også kulhydrater og sundt fedt til kroppen.

2.
proteinpulver før træning er også vigtigt. Vi anbefaler at man indtager Whey Protein ca. 45 minutter før træning så proteinet er i kroppen under træningen. Tag ca. 20g Whey Proteinog bland det evt. Med nogle kulhydrater som f.eks. druesukker eller maltodextrin så du også får mere energi til din træning.

3.
protein pulver lige efter træning er også meget vigtigt. Vi anbefaler at man
indtager 20-40g Whey Protein lige efter træningen sammen med nogle hurtig optagelige kulhydrater. Kulhydraterne vil give en insulin forøgelse som transporterer aminosyrerne ind i musklerne. Tidspunktet lige efter træning bliver kaldt ”window of opportunity” da din krop er MEGET modtagelig for næring. Sørg for at din krop får tilstrækkelig med protein og kulhydrater så du kan restituere optimalt samt opbygge muskelmasse hurtigere. HUSK kulhydraterne!!

4.
Protein før sengetid er det eneste tidspunkt hvor vi ikke vil anbefale en
Whey Protein. Da du ikke får protein gennem de næste 8 timer er det vigtigt at indtage en langsom optagelig protein. Den langsomste protein kilde, og den der anbefales inden sengetid er Kasein protein som næsten kan sikre at din krop får vigtige byggesten hele natten igennem.

Ind imellem disse 4 vigtige nøgle tidspunkter anbefales det at spise godt med kylling, kalkun, bøf, gris, æg, bønner o.s.v. Selvfølgelig så fedtfri som muligt. Du behøver naturligvis ikke tage proteinpulver de nævnte 4 tidspunkter hvis du får nok protein gennem din almindelige mad.

6 Comments

 1. Hej jeg træner mandag tirsdag onsdag torsdag . Skal jeg også indtage protein de dage jeg ikke træner fredag lørdag søndag ? 🙂

  Kasper
  • Ja det er vigtigt at få protein også de dage du ikke træner da det er der kroppen og musklerne “genopbygges”. Så hvis du ikke får nok protein gennem din almindelige mad de dage vil det være godt med et protein tilskud.

 2. hvad sker der når man stopper helt med at tage proteinpulver?

  frederik kjær
 3. Hej, når man træner 14 timer ugentligt. Håndbold+ styrketræning, som går op i knap nok 16 timer inklusiv diverse styrke træninger under håndbold.
  Skal man så indtage mere eller mindre protein, end i rådgiver? Min vægt er 71 kilo som svare til 35.5 gram protein per indtagelse af protein, det er udregninger med mad.

  Kristian
 4. Hej må jeg godt indtage protein selvom jeg ikke løfter vægte men løber meget og spiller meget fodbold. Er 13 år gammel oge vejer 108 kilo, vejede 115 for 1 måned siden

  nikolai
 5. Hej, jeg er 14 år og træner 4-6 gange om ugen, da jeg kun vejer 55 kilo, og er 1.60 høj, hvor meget protein pulver skal jeg så indtage efter træning?

  Rasmus

Skriv en kommentar / spørgsmål