Fitness Trends 2013

American College of Sports Medicines har netop offentligjort deres undersøgelse af fitness Trends for 2013. Listen er en top 20 liste over de største trends fra et spørgeskema udfyldt af over 3300 der arbejder med fitness over hele verden.

Pilates instruktører må desværre kigge langt efter pilates på listen. Pilates træning kom heller ikke på listen over de 20 største trends i helse og fitness industrien i denne omgang, og man kan vel derfor næppe kalde dem en trend, men et kort fænomen.

Se listen med de største fitness trends i 2013

1. Uddannede, certificerede og fitness intruktører med erfaring - Denne har lagt nummer 1 gennem de sidste 6 år og viser at der er en trend for kontinuerlig uddannelse og certifikations programmer.

2. Styrketræning - forbliver på andenpladsen for andet år i streg, og har være et stærk trend siden første undersøgelse.

3. Kropsvægt træning - Første gang at dette er på listen over trends. Man må derfor gå ud fra at man vil se mange flere træningsprogrammer med kropsvægt i fremtiden.

4. Børn og overvægt - Forbliver i top 10 i dette års undersøgelse. Træningsprogrammer specielt målrettet mod fedme i børn er en hot trend for tiden.

5. Træning og vægttab - I mange år har der været udviklet mange forskellige træningsprogrammer til generelt vægttab. Denne trend forsætter med at være populær.

6. Fitness træningsprogrammer til ældre mennesker - Fitnesscentre bør blive bedre til at få fat på de ældre mennesker. Trenden går mod at de går op i helse og sundhed, og de har flere penge end de unge. Et stærkt voksende marked!

7. Personlig træner - Der kommer stadig flere profesionelle certificerede personlige trænere, og de bliver stadig mere populære blandt almindelige mennesker.

8. Funktionel Fitness - Defineres som at man bruger styrketræning til at forbedre balance, koordination, udholdenhed mv for at gøre daglige aktiviteter nemmere

9. Core Træning - Giver styrke og udholdenhed og fokuserer på at stabiliserer store muskelgrupper.

10. Personlig gruppe Træning - I stedet for at have en helt personlig træner, er det blevet populært at lave små grupper med 2-4 personer, hvilket gør det billigere.

11. Firma motion - Mange firmaer fokuserer i højere grad end tidligere på medarbejdernes sundhed.

12. Zumba (og andre danse træningsprogrammer) - Kombiner latinamerikanske rytmer med noget der ligner interval træning og du har en succes. For første gang på listen i 2010. Og bliver stadig mere populær.

13. Udendørs aktiviteter - Disse aktiviteter inkluderer trekking, kajakroning og andre sportsarter.

14. Yoga - Kommer nu i mange varianter såsom Power Yoga, Yogalates og mange flere. Men stadig en populær fitness trend.

15. Firma sundhed - Belønner ansatte for at være i form og uddanner dem i sundhed for at reducere sygedage.

16. Boot Camp - Træning med høj intensitet efter militær principper.

17. Målbarhed - Stadig flere ressourcer bruges på at definere og følge op på resultater for at bevise hvilke træningsprogrammer der virker.

18. Circuit Training - Er en gruppe af 6 - 10 øvelser som bliver udført en efter en.

19. Prøve at få fat på andre målgrupper - Sundhed og fitness personale vil søge efter nye måder at kunne bruge deres services for at få flere folk i deres programmer.

20. Wellness Coaching - Ofte en ene samtale ligesom en personlig træner hvor coachen giver støtte og motivation. Wellness coachen fokuserer på klientens behov, mål, værdier mv.

Sådan ser listen altså ud, så du nogenlunde ved hvad du kan forvente dig i 2013 fra dit fitnesscenter. Er der nogle fitnesstrends du mener der mangler på listen, eller som er størrere i Danmark end i resten af verden? Skriv en kommentar og lad os høre!

Link til Original artikel
Photo credit: DVIDSHUB / Foter.com / CC BY

 

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål