Æbleedikke som slankemiddel

Videnskabeligt forsøg!

Et godt gammelt husråd er at man skal indtage en skefuld æbleeddike dagligt, og det er igen kommet på mode her de seneste år. Ny forskning fra Sveriges førende universitet viser at eddike kan være et hjælpemiddel for folk som vil slanke sig.
Dr. i industriel ernæring Helena Elmståhl siger om den nye forskning at den viser eddiken bremser tømningen af mave sækken til tarmen hvilket kan gøre det lettere at tabe sig. Studierne ved Lunds Universitet i Sverige viser at tømningshastigheden mindskes med 35% den næste halvanden time hvis man tager en spiseskefuld eddike i forbindelse med et måltid.

Det er dog ikke kun Æbleeddike som virker på mavesækken, også andre typer eddike virker. En artikel i juli udgaven af det anerkendte American Journal of Clinical Nutrition viser at syltede agurker eller pickles også sænker mavesækkens tømning i forbindelse med måltider. Dette studie blev også udført ved Lunds Universitet.

Hvorfor taber man sig når mavesækken tømmes langsommere?

Når mavesækken tømmes senere betyder det at man føler sig mæt i længere tid. Blodsukkeret stiger desuden langsommere end det ellers ville have gjort. Mere stabilt blodsukker giver mindre behov for småspisning og mindre behov for søde sager. Kroppen danner også mindre insulin hvilket er godt for stofskiftet.

Eddike kan derfor i lighed med en såkaldt lavglykemisk diæt være til stor hjælp under en slankekur. En kalorie er fortsat en kalori, men det kan være lettere at spise færre af dem.

Hvis du vil tage eddike som tilskud anbefaler vi klart vores dansk producerede Æbleeddike. En passende dosering er 1-2 kapsler i et glas vand før måltiderne og eventuelt morgen og aften. Da eddike ofte er meget surt at drikke har vi kun Æbleeddike i kapsel form.

Æbleeddike kan købes på www.Flotkrop.dk

Referencer

Elin M Östman, Helena GM Liljeberg Elmståhl, and Inger ME Björck Inconsistency between glycemic and insulinemic responses to regular and fermented milk products
Am J Clin Nutr 2001 74: 96-100

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar / spørgsmål